Maraton.HR

MI SMO ŽUTI SA MARJANA!

Popravni u Slavonskom Brodu

Ocijenite sadržaj
(3 Glasova)

Vridni Neno niže utrku za utrkom, evo izvješča iz Broda.

Nakon sramotnog rezultata u Splitu, na polumaraton u Slavonski Brod nije mi se ni išlo. Danima sam razmišljao samo o splitskom debaklu... kako sam trčao... kako sam trebao trčati... zašto nisam išao ovako ili onako... i tako u nedogled... Na kraju mi nije dao vrag mira pa kažem sam sebi ideš na popravni u Slavonski Brod. S kolegom Marinkom iz AK Maksimir dogovorio sam se da idemo zajedno s organiziranim besplatnim autobusom.

Krenuli smo ujutro u 6:30 iz Zagreba. U autobusu su već bili maratonci iz Varaždina koji su krenuli u pet sati. Dolazimo u Brod oko devet ipo. Vrijeme je idealno za trčanje, oblačno s ugodnih 15-ak stupnjeva. Samo da ne počne kiša prije starta...mislim se u sebi.

Start kasni dvadeset minuta... svi su već nervozni...., al nema veze... gradonačelnik nas pozdravlja uz pjesmu... i tome nema kraja. Konačno krećemo... kiše nema. Staza je idelana, ide se ravno po asfaltiranom nasipu. Staza je zatvorena za sav promet, vidljivo je označena. Na okrepnim stanicama, koje su svakih 5 km, nema gužve, sve dobro funkcionira, ima svega...

Uvjeti na stazi cijelo vrijeme bili su idealni, ovaj put nisam smio kiksati... Sve teće glatko, a onda na 16-om kilometru sat mi opet blokira. Izgasio se puls, a nakon toga GPS...poludio sam. Sreća štoperica je ovaj put nastavila raditi, pa sam sam držao tempo do kraja utrke. Zadnji kilometar bio je označen na 800m, 600m, 500m i svakih 100m do cilja što je bilo dobro za finiširanje. Ulazim u cilj s vremenom 1:44:59 (PB).

Na cilju je odmah bio spreman fažol s kobasicama i pivom. Nakon ručka i dužeg hidriranja, pive je nakon nekog vremena nestalo, al su zato u kafiću bili spremni...  krećemo nazad za Zagreb...

Sljedeća postaja Mihanović, pa Plitvice...Pozdrav svima iz Zagreba...

 

Nenad Vudrić