Maraton.HR

MI SMO ŽUTI SA MARJANA!

Kroz maglu (Starekov memorijal)

Ocijenite sadržaj
(3 Glasova)

Iako desetkovani raznim razlozima i u uvjetima koji su daleko od Splitskih, uspješno smo nastupili na zadnjem polumaratonu iz ovogodišnjeg kalendara HUCIPT-a, memorijalu Ivan Starek. Evo kako je bilo.

Rano je nedjelja je ujutro. Dižem se u 4:30h, tišina je potpuna, moje cure i životinje mirno spavaju. Provjeravam jesam li sve uzeo, uzimam sve tri vrste majica, ko zna kakvo je u Zagrebu vrijeme. Stižem na Trogirsku stanicu gdje je Škare doveo kombi KUD-a Brodosplit kojim ćemo na put. Svi smo stigli precizno, nema kašnjenja, krenut ćemo u 5:30h. Tužni smo jer smo oslabljeni za nedolazak Marija i Tihe. Kasnije sam saznao da je Mario večer prije pokvario želudac (sabotira li nas to Blanka!?) a Tiho nije imao kome ostaviti svoje cure. Šteta! Nas petorica krećemo, ostavljamo Škaru kod njegovog auta i lagano se penjemo prema autoputu. U kombiju klasična shema, na zadnjem sjedalu Morožin spava sa slušalicama, Michel nešto misli, Šaban i Darko pričaju sa mnom i nadmeću se ko će više podataka iz glave istresti. Gledamo temperature koje pišu na autoputu, 2 pa 1, hm, moglo bi biti hladno. Prolazimo kroz Liku i vidimo zaleđeno raslinje uz cestu, stajemo na Janjče. Što se više približavamo Zagrebu sve je gušća magla. Od Karlovca do Zagreba vozim jako oprezno.

Evo nas na Jarunu, parkiralište je već skoro puno, poznata lica na sve strane. Dočekuju nas Vanja koja je naša klupska povjerenica za Samobor i Mira koja kreće u svoj prvi polumaraton. Srećemo Nenu i Miju, te nam je ljude uvijek drago vidit. Vidljivost je valjda 10 metara, jako je hladno, oko nule je. Svi se nešto zadnji tren skidamo, Morožin je skroz u ljetnoj opremi, Šaban ima duge hlače, ja gori dugo doli kratko, Michel kratki rukavi ala Dinamov gostujući dres, Darko kao i ja a Mira najpametnije dugih rukava i nogavica.

Kreće trka, skoro je 300 prijavljenih. Tempo je odmah žestok, svi bi se htjeli ugrijati, gledam svoj prolaz na 5km i vidim da je brži nego liga na 5, isto je i na 10km! Koji mi je vrag, nisam valjda poludio! U drugom krugu malo smanjujem tempo, valja nešto sačuvati za kraj. Stižu me Michel, Radmila i Damir koji svojoj dragoj sestri pomaže doći do novog half PB-a. Pratim ih, idemo dobro. Ulazimo u zadnji krug, tu pojačavam, osjećam da mogu i pretičem neke ljude. Moje društvo ostaje iza mene. Zadnji je pravac, vidi se veslačka zgrada u blizini, po mojoj računici mogao bi završiti ispod 1:36. Dajem sve od sebe, ulazim u cilj, 1:35:56, novi PB, zadovoljan sam, 10 sekundi iza mene stiže Michel a malo poslije Maksimovići. Svi su ispunili svoje ciljeve. Šaban sa pola gasa završava na 1:22, Morožin je na 1:23, Darko stiže na 1:42, to je njegov novi PB bolji za 10 minuta! Na kraju, Mira završava svoj prvi half za 2:15, svaka čast!

Vanja nas je cijelo vrijeme fotografirala, stvarno se potrudila sa aparatom koji je prvi puta uzela u ruke.

Uzimamo pakete koje nam je uručio vrijedni organizator. Mira i Morožin će se vratiti sa nekim prijateljem tako da nas je samo 4 u kombiju. Stajemo u Macole, tripice, kolači i tako to i dolazimo na mjesto polaska gdje vraćamo kombi najvećem sinu naših naroda i narodnosti, našem predsjedniku Škari koji nam čestita na rezultatima. Sljedi Božićno-Novogodišnja trka.....

REZULTATI MUŠKARCI

REZULTATI ŽENE

Mladen Levačić

 

Povezani sadržaj (prema oznaci)