Maraton.HR

MI SMO ŽUTI SA MARJANA!

Turopoljska utrka

Ocijenite sadržaj
(5 Glasova)

Eto ga! Bijasmo na prvoj utrci u kalendaru HUCIPT-a. Nastupilo nas je 5, Ante Budimir Bubinho, Branimir Kesić Crvenko, Michel Marković Obama, Željko Cvrković Stoja i moja malenkost. Nas četvorica posljednje spomenutih krenusmo ujutro u 5:00h. Bubinho je išao u svom aranžmanu dan ranije. I dok posljednji Mohikanci noćnog izlaska jeli svoje krafne a policajci umorno gledali kada će im završiti noćna smjena, grad se polako budio a mi smo krenuli iz njega.

Stoji je ovo treći nastup na Turopoljskoj utrci, Obama, Crvenko i ja idemo tamo prvi put. Crvenku je ovo štoviše prvi polumaraton u životu! Autoput, baš komentiramo kako nigdi nema ni pasa, do Svetog Roka smo sreli 2 a pretekli 1 auto! Po prognozi će biti toplo, moglo bi biti i do 20 stupnjeva. Dolazimo na naše odredište oko 9:00h, parkiramo se pored stadiona NK Radnik. Masa ljudi oko nas, uglavnom roditelji i djeca koja nastupaju na uvodnim utrkama, baš ih je krasno vidit. Skidamo se, puše neugodan vjetar ali je toplo. Na startu primjećujemo da možda nismo najbrži ali smo valjda najviša ekipa na utrci! Di smo ovo, u Koreji?! Točno u 10:30h top je označio start, ne možeš ga ne ćuti, kada nam je nakon njega srce opet proradilo krenuli smo u utrku. Bubinho je odma ko zna di naprid, Crvenko i ja se promalo probijamo kroz gužvu, iza nas je Obama, Stoja ima svoju taktiku. Ja ponavljam svoju staru grešku, krećem prejako. Crvenko trči uz mene i onda kreće naprid, ja i dalje držim 4:30 po kilometru. Kada trčim niz vjetar dobro je ali kada ti je u prsa, ajme majko, ko da ideš uzbrdo. Problem je što se trče 4 kruga pa se sve ovo ponavlja toliko puta što dosta iscrpljuje. Obama me pretiče a ja lagano popuštam u tempu, vidim na kompezaciji da Crvenko odlično trči. I onda za nefalit, u predzadnjem krugu pored mene prolaze vodeći, dva mađara, Asenafi i Žilić, pari mi se ko da stojim na mistu! Dosta popuštam na kraju a zadnji kilometar dajem sve od sebe, završavam na 1:40, Bubinho na 1:25, Crvenko na 1:34 (za ovo ustanite i zaplješćite, ovo je čoviku prvi polumaraton u životu!), Obama 1:37 i Stoja 1:48. Svi smo nekako zadovoljni jer trka nije bila laka, vjetar nas je dosta iscrpio a i početak je sezone. Fažol, tuširanje, proglašenje, lutrija, sve pohvale organizatorima, staza dobro osigurana, satnica više nego poštivana, trka na koju bi se mogli i mi ugledati!

Idemo lagano prema jugu, Macola pa doma, neki planiraju Osijek, neki Sinj a neki oboje. Noge nam već drhte u očekivanju sljedećih utrka, proljeće je stiglo u naš kraj...

REZULTATI

Mladen Levačić