Maraton.HR

MI SMO ŽUTI SA MARJANA!

Dalmatinska liga, 2. kolo limači

Ocijenite sadržaj
(2 Glasova)

Ana i njeni patuljci idu dalje, evo izvješća iz Makarske!

Subota, 24. ožujka, 2012.g., u Makarskoj se održalo II. kolo dalmatinske lige za limače i limačice.

Dan za 5!!! Nije mogao bit nego takav,,niti je puhalo, niti je bilo vruće...ćista bonaca!

Još smo se u 7:30h okupili ispred škole MARJAN, ovog puta u nešto većem broju, ali ne i kompletni...viroze su u điru!

Pa su tako ovog puta veselu družinu činili redom, djevojčice: Nika Tintor, MariaKlara Praničević, Mia Morača, Andrea Turić, Livia Praničević, Jelena Juginović, Danijela Rubić, Antea Guvo, i naša najmlađa Laura Malenica, te dječaci: Ivan Brnjaković, Ante Karuza, Toni Borčić, Roko Nimac i Dario Jakasović.

Pozdravili smo roditelje i zajedno se zaputili prema autobusu. Uru ipo ugodno smo se razbuđivali pjesmom i smjehom, i ozbiljni zakoračili na Makarsko tlo.

Smjestili smo se na malom igralištu pokraj trkališta...odahnuli od vožnje, udahnuli lipo malo svježe arije, nekima se i apetit otvoria... pa su nešto i gricnuli....roditelji su se opet pobrinuli da nam ništa ne fali... J))))

Atletsko borilište otvoreno je čekalo navalu...i da odzvoni 10-ta ura. Dobili smo startne liste, a uto su pristigli i svi klubovi...ASK, HAJDUK, BENKOVAC, KNIN, ZADAR,,,i naravno domaćin MAKARSKA.

I eto na...začuo se prvi pucanj...Laurica (2006.) je startala...pametno dite sve je shvatila iz prve,,,a ovo joj je tek bila prva trka u životu, 50m otrčala je za 10,84...nije bilo za medalju, ali bilo je za 5...i za poljubac. Malena je izdržala čitavo natjecanje kao velika, i nije htjela prije kući. Dijete je rođeni sportaš!!! J))

Dok su se tako utrke jedna za drugom redale, skakalo se i u dalj, a naša je pak Antea (2004.) obarala rekorde u bacanju vortexa. Tako je u Zadru za uzrast 2002., prvi put bacila 20,48m, a ovog puta je za uzrast 2003., letjelo i dalje preko 21m što je bilo dovoljno za 3.mjesto. BRAVO!

Da ste samo vidili taj osmijeh od uha do uha...rastopili biste se, a kako je tek skakala od sreće kad je medalja stavljena oko vrata...KOJI DOGAĐAJ!

Bilo je i pitanja: Trenerice a zašto ja nisam dobio medalju, a bio sam treći!?

Bilo je čak i suza...uspješno smo ih smirili i shvatili da puno truda zaslužuje jedna medalja.., ali i to da je naš prvotni cilj ostvaren, a taj je SUDJELOVANJE, naš drugi cilj također je ostvaren, a taj je TRUD SE UVIJEK NAGRADI, a i treći najveći u konačnici uvijek ostvarimo, a taj je ZABAVNO ZAJEDNIČKO DRUŽENJE!

I kad naposlijetku prevladamo sve krize...Nika ponosno ušeta u cilj i postigne svoj osobni rezultat na 200m, 32,47 i zauzme 2.mjesto,,,izguravši ASK na treću poziciju,,,HAJDUK je opet slavio...ali naša Nika sjajila je na pobjedničkom tronu.

Onda je opet nastala tišina....jer već smo se i umorili....a pohvalili su nas usput kako smo LIPI i ŠESNI u našim žutim majicama. Ja bih rekla OSVJEŽENJE NA STAZI!

Još ćete vi nas vidit...

Čula se i najava trenerima: Prijavite štafete kod razglasa!

Mislili smo otić odmah u park...jer štafete nismo imali...ali djeca ka djeca,,,ne bi oni bili oni da trenericu nisu izludili,,,,PA TRENERKA MI BISMO TRČALI!!! J))

Na licu mista dogovorili smo izmjene, na travi smo probali iiiiiiiiiiiiiii,,,naravno SVI SU DALI SVE OD SEBE!

A onda je nastao tajac kad je veseli četverac u izmjenjenom sastavu opet bio na pobjedničkom postolju....ovo kao da je postao naš ritual...:))

Moram pohvalit moje drage pomagaćice LAURU i IVANU,,,koje su se iskazale kao prave...pazile su na svih, na naše stvari, bodrile i bile mi desna ruka,,,,Cure Vaša pomoć mi je puno značila...Hvala!

Kad sam pogledala na sat već je bilo 15h....UH kakav dan!!

A onda je uslijedilo: Djeco skupite svoje stvari, i idemo u PARK na sladoled!!! JUPIIIIIII  J)))

Šta dječica kažu...

ANTEA – ja, Toni, Roko, Ante, Dario i Nika osvojili smo medalje, i bilo je super.

LAURICA – bilo mi je super, ali žao mi je što je bilo tako kratko!

MARICA – natjecanje je bilo napeto. Svi smo očekivali dobre rezultate, no samo su ih neki ostvarili, ali je ipak bilo najzabavnije natjecanje.

NIKA – na natjecanju nam je bilo lijepo, uživali smo u našim trkama. U autobusu smo se šalili i nismo željeli da naše druženje tako brzo završi.

IVAN – najdraže mi je bilo kad smo ozbiljno šalili u busu. Nisam ništa osvojio, ali mi je bilo super!

LAURA – bilo mi je lijepo i zabavno iako sam samo pomagala trenerici Ani.

ANTE – na natjecanju je bilo odlično, a najviše kad smo se natjecali...

ANDREA – BILO JE SUPER! Trudila sam se najviše što mogu, ali bitno je sudjelovati.

Pogledajte slike...one ipak kažu puno više!!!

REZULTATI

Ana Ljubić