Maraton.HR

MI SMO ŽUTI SA MARJANA!

Invazija na Sinj (Sinjski polumaraton)

Ocijenite sadržaj
(5 Glasova)

Kakva sad invazija, već vidim pitanja nad vašim glavama. Pa kada otprilike 20% sudionika neke utrke dođe iz kluba koji nije domaćin, to slobodno možemo smatrati invazijom. Tim više što smo imali najbržu baku i turbo didu ali i malog Antu koji ima 8 godina! No, krenimo redom. Išli smo autima do 35km udaljenog Sinja.

Netko sa društvom, netko pojedinačno, okupljanje na prakiralištu hotela Alkar. Već po putu mela nas je bura i kupala kiša, moja posada u sastavu Darko, Brane i Nebojša mrtva ladna na te uvjete, sve su to prekaljeni borci-maratonci! Motamo se po Sinju i srećemo naše drugare, čovjeće koliko nas ima, tu su i naši poletarci sa trenericom koji prvi put trče 5km! Oblačimo se malo jače jer se pred start jako naoblačilo i ozbiljno zapuhalo. Start označen točno u 10:00h, idemo poznatom stazom Sinj-Glavice-Han-Gala-Otok-Sinj. Prvi dio je dosta valovit, ide se gore dolje po stotinjak metara, krajolik predivan naročito u Hanu kada prelazimo Cetinu. Ipak, nismo puno uživali u krajoliku jer je baš za vrijeme trke bilo najgore vrijeme. Puhalo je i to vrlo jako i to kako nam se činilo, stalno u prsa. To nije bilo dovoljno pa se u jednom trenutku pojavio sitan suhi snijeg! Nama koji nismo nešto naročito trčali to je bilo dobro opravdanje. Nakon što smo istrčali zadnju veliku uzbrdicu u Otoku sljedilo je nešto lakših posljednjih 8km kada se trči po ravnoj cesti prema Sinju. Kako to obično biva, tada se i vrijeme poboljšalo pa smo mnogi od nas tada ubrzali i popravili dojam.

Ulazim u cilj za malo manje od 1:43, srećem moje drugare i hitam na presvlačenje. Tamo čujem novosti i to da je turbo baka Ana Piplica istrčala svoj prvi polumaraton (to su napravili i Rade i Nebojša), da je naša ženska junorska ekipa u sastavu Nika Tintor i Laura Bulić osvojila treće mjesto (iako su puno mlađe) da je Obama srušio svoj PB!

Jelo se u piceriji ispod tribima stadiona NK Junak, dodjela medalja, druženje i tako to. Dobijamo pehar za treće mjesto momčadski za prošlu godinu, pehar preuzima drug Stoja. Dogovaramo se za Rijeku i još neke akcije, puni smo elana, još smo mladi i zeleni!

REZULTATI

Mladen Levačić