Maraton.HR

MI SMO ŽUTI SA MARJANA!

2. kolo Dalmatinske lige za mlađe i starije kategorije

Ocijenite sadržaj
(1 vote)

DATUM: 21.04. 2012.g.

DAN: Subota

SAT: 14:30h

MJESTO RADNJE: ASK-Split

Iako je tjedan prije protekao u kiši i oblacima...prognoza za vikend nije ukazivala na dobro.

Ali kako je vrime ludo, tako i Split poludi...i taman večer prije lipo sve razvedri...E!

Ujutro sunce proviri, i jutarnji trening sve razbudi, lagano rastrčavanje, razgibavanje, pa opet trčkaranje i istezanje, pa dogovor tko, šta, kako, gdje...pa malo vježbica, i opet rastrčavanje i istezanje...

Ali koji gušt kad svi jedva čekaju 13h...da se svi okupimo ispred škole i da krenemo!!!

I okupila se garda na čelu s predvodnikom! Ha ha...

Pa da ih pobrojim da se putem netko ne zagubi...Nina Ninčević '00, Laura Bulić '00, Filip Mamić '00, Nika Tintor '01, Anamaria Mamić '01, Dora Miljak '01, Ivan Brnjaković '01, Ante Karuza '02, Toma Bulić '02, Dario Jakasović '03, Petra Kovačić '04, Jelena Juginović '04, Laura Malenica '05, Lovre Despalatović '06, Andrea Madunić '06.

Još par ih je bilo na popisu prijavljenih, ali nisu imali liječnički, tako da nisu mogli nastupit. Ovaj put nisu djeca kriva, već roditelji, ali i poneki liječnici koji ne žele izdati potvrdu, da dijete ne boluje i da se smije baviti sportom. Pravila se moraju poštivat!

Okupili smo se...podijelili u parove, i uputili se prema Parku mladeži.

A onda smo napokon i stigli, svu papirologiju sredili, startnine uplatili, ušli na Stadion i smjestili se.

Trenerica je pročitala satnicu, podijelila zaduženja,,,a onda je odjednom sve zažutilo...laganim trkom ispunili smo prvu stazu...kao kakva najezda ŽUTILA,,,,ma da se razumimo uljepšali smo i oživili borilište...a tek da ste vidili trenericu kako promovira NOVI DRES....asti sto!!!!  J))

Tribalo je to snimit...

Šušur je odjednom utihnuo...i začuo se pucanj, startala je utrka ml. kadetkinja na 80m s preponama, u isto vrijeme započeo je i skok u vis za juniore/ke, motka za seniore/ke, i bacanje vortexa za ml. kadete.

Triba letit na sve strane...

Naše discipline su bile: trčanje 50m za najmlađe, za ostale 60m , 100m, 150m i 200m, vortex i kugla.

Prvo je Filip otvorio natjecanje, bacivši vortex 49,62m i popeo se na zasluženo treće mjesto...jjeeeeee!

A onda su startali mališani....

Oni su sve shvatili jako ozbiljno,,,i moram priznat da su Andreica i Lovre prvi put nastupili u životu, Laurici to nije bio nikakav problem, ona se odmah snašla, ali svo troje su otrčali borbeno do samog kraja...mada je bilo malo straha od pucnja. Poslije je potekla i koja suza, i uši su se poklapale od straha...ali trenerica je objasnila da je to samo igračka...J a ko se boji igračke???

I tako mic po mic kazaljke su se kretale,,,dok nije na start 60m stao Dario, projurio je kao metak i došao prvi u svojoj skupini, ali onda su uslijedile još dvije...i ništa nam nije bilo jasno kad se odjednom zlato našlo oko vrata...to smo snimili i zapečatili.

Filip je opet s kuglom uzeo drugo mjesto, a nismo još ni utvrdili gradivo, uzeli smo medalju i to je to,,, Dario je opet i na 100m slavio, rezultatom 17,68 i time osvojio treće mjesto...nakon trke je otrčao prvo na tribine javiti roditeljima vijest dana.

Nakon Daria uslijedilo je Tominih 5 minuta...to dijete je rođeni trkač i napadač...zato i nije čudo što voli i nogomet i atletiku. Rezultatom 10,37 parirao je ask-ovom i hajdukovom duetu,,,ask se ipak pokazao nenadmašan na domaćem terenu, ali je zato Toma osvojenim trećim mjestom pobrkao računicu hajduku ostavivši ih praznih ruku....

I kad čovjek pomisli napokon je kraj, idemo kući....opet Toma sve digne na noge i ozari nam lica osmjehom i još jednim odličjem, srebrom na 150m s rezultatom 25,44. Bravo! Mama je bila presretna!

Moram priznat da su ovog puta dečki bili borbeniji, i uspješniji! Cure su isto dale sve od sebe, ali je nedostajalo malo više vjere u sebe.

Slikice će i ovaj put pokazati ono što riječi nemogu.

Dragi moji toliko za ovaj put, pratite nas i bodrite i dalje!!

REZULTATI

Trenerica (Ana Ljubić)