Maraton.HR

MI SMO ŽUTI SA MARJANA!

Ja ovakve gladi ne pamtim

Ocijenite sadržaj
(3 Glasova)

Moram se složiti s našim predsjednikom koji mi je predložio ovaj naslov. Ali, krenimo redom. Tradicija zajedničkih dužinskih treninga na Šolti održavala se odavno, nakratko je bila prekinuta pa smo je obnovili ove nedjelje. Najzaslušniji za obnovu ove tradicije je naš prvi predsjednik Srđan Tudor sa suprugom koji ima vikendicu u Donjem Selu. O njihovom gostoprimstvu ne treba trošiti riječi, slike sve govore.

Zborno mjesto je bila trajektna luka u nedjelju, malo prije 8:30h kada polazi Bartol Kašić za Rogač. Ima nas 12, Darko, Mladen Milošević, Pave, Škare, trenerica Ana, Tiho i barba Jakov sa kompletnom obitelji. Sve se nešto mislimo hoće li nam 10kg mesa za gradele koje smo ponili biti dovoljno:). Stižemo u Tudora, presvlačimo se za trčanje a tamo nas već čekaju neki kolačići i orahovica, neki od nas već navalili, ajmo trčat, kasnije ćemo jest!

Krećemo na trčanje, sunčano je, lagano pušika, baš je ugodno. Idemo lagano prema Maslinici, uživamo u mirisima drače, rjetko koji auto prolazi pored nas. Spuštamo se u Maslenicu u kojoj uživa i naš gradonačelnik. Pozdrav Želi, idemo uzbrdo pa nazad, usput nam autom dolazi Tudor i nosi vodu, neki baš sportski na okrepi piju pivu!

U povratku polako osjećamo glad, što se više približavamo Donjem Selu ona je sve veća pa najgladniji među nama ubrzavaju. Tiho, Darko i ja produžavamo do Grohota pa još malo, sad je već ozbiljno vruče. Dok se vraćamo zvoni podne a u Tudora već na strateškim pozicijama čekaju najgladniji. Na gradelama Srđan i Mladen, priloge je radila gospođa Tudor, voda mi ide na usta dok ovo pišem kada se sjetim kako je bilo.

Povratak trajektom u 18:30h i zajednički zaključak da se ovo mora ponoviti. To će biti prilika za sve vas koji niste ovaj put bili da ispravite svoju grešku!

Mladen Levačić

Više u ovoj kategoriji: « Kozjak 2012 Biokovo »