Maraton.HR

MI SMO ŽUTI SA MARJANA!

Plitvički Maraton 2

Ocijenite sadržaj
(7 Glasova)

Pošto Darko misli da nakon Nebojšinog izvješća i on ima nešto reći o Plitvičkom maratonu, dopustit ću mu tu mogućnost ali čisto iz humanitarnih razloga. Ko ima želudac neka ovo čita!

Došlo vrijeme da se Plitvice opet probaju. Nakon debija prošle godine sada s puno više iskustva i treninga idem u NP. Standardno okupljanje na Sukoišanskoj i polazak u 04:30 uz pozdrave splitske mladosti koja u Prerade tamani krafne i bureke nakon noćnog izlaska pri povratku doma.

Idemo preko Sinja gdje kupimo Bubija. Pri ulasku pokazuje voucher jer bez toga ga ne primamo na put. U 08:10 stižemo, skupna fotografija i podizanje brojeva, zagrijavanje.

 U 09:45 start 16 i 42 km, pet minuta poslije i utrka na 5. Ovaj put idu i naši mališani koje vodi trenerka Ana. Sada idem lakšim tempom do mosta na Korani. Imam zeca i zečicu, Stoju i Ciklamu. Dok ih imam ispred sebe znam da je tempo dobar, ali oni su mi sve dalji i dalji. Skrećemo sa ličke magistrale i počinje brdo od 3 km. Pretičem neke manje iskusne ali i mene ostavljaju mnogi brži. Na 9 km stiže me Levačić, poželim mu sretno i pustim ga naprijed. Na 9,5 km evo Mišela i Brane, i oni idu na dužu stazu pa ih puštam.

Kad evo na 10 km Stoja obilježava markaciju na stazi i to je posljednji put da ga vidim prije cilja. Ciklma je još više odmaglila. Ove godine uzimam dovoljno vode ne prijeti dehidracija. Noge lagane, ima tu još rezerve. Na 13 prelazimo drveni mostić na potoku Korana. Evo i 14 km, pa lagano spuštanje. Usputni turisti nas pozdravljaju a Poljakinja viče : Pojmo!.  Na 15 km ugledam Vuku pa ga preteknem i onda zadnjih 200 m uz finiš ulijećem u cilj. Vrijeme za mene 3 minute bolje nego prošle godine. Sad me ništa ne boli a lani bar po ure posli nisam moga hodat normalno.

Pivo i sokovi na cilju. Ručak i spuštanje u park uz vožnju brodom. Stigli su i naši maratonci. Imamo jednog debitanta Branu i stari vukovi Teklić senior, Nebojša, Mario, Mišel i Levačić. Bravo momci. Čestitke i svima ostalim koji su otrčali 5 ili 16 iako to spada u kategoriju dječjih utrkica kako to voli kazat strogi vođa puta. Mališani samo naprijed!

 Posebna pohvala najboljem predsjedniku koji je ostvario PB iako se nije spremao. Koji bi tek rezultat bio uz trening.

Stiže i tombola gdje MK MARJAN polučuje fantastične rezultate, pola nagrada je otišlo s nama u Split. Znamo gdje ćemo sad ići na pikado, a i Ciklama je dobila romantični vikend za 1(JEDNU) osobu.

Uobičajeno zaustavljanje u Macole uz slikavanje s kućnim ljubimcima iza restorana. Saznajemo od djece da je trenerka odlična ali da ne primjenjuje fizičku silu. Stoga joj je savjet mudraca preporučio da ubrzo uvede šibu kao nastavnu metodu jer znamo odakle je batina izašla.

U 21:00 stižemo doma. Na Pujankama nas redom napuštaju legende Lemo, Braica.

One koje nisam spomenuo su bili ili daleko isprid na stazi pa ih nisam susreo ili malo iza mene pa ih opet nisam vidio. Imali smo sreće s vrimenom iako je po prognozi prijetila kiša.

 

P.S.

Stoja šalji program za maraton ili nema razglednica iz Poljske.

Sindik, prijavi se pa možda dogodine odradimo njujorški maraton.

Inicijali Ciklame su T.F.

Darko Krmek

 

Donje slike pokazuju koliko je bilo zanimljivo ovo izvješće!