Maraton.HR

MI SMO ŽUTI SA MARJANA!

Visočica 2012

Ocijenite sadržaj
(1 vote)

VISOČICA 2012.

NEW BALANCE PLANINSKI KUP, 21.07.'12. Gospić – Visočica, 12km, organizator AK Velebit 2001

Polazak sa Sukoišanske u 6:15h, prijave i podizanje startnog bloka do 9:15h, start utrke u 10h.

Šuškalo se o Visočici puno...priroda ludilo, adrenalinski park za djecu...to jednostavno treba doživjet!

Uspjeli smo napuniti mini bus...i krenuti. Moglo nas je bit i više,,,

Oni iskusniji odlučili su se za ovu zahtjevnu adrenalinsku utrku, a mi mališani lipo smo uživali u krajoliku, zajedničkoj šetnji, razgledavanju okolice Sela RIZVANUŠA, slatko-kiselim jabučicama ubranim uz put...i igri u prirodi.

Za adrenalinski park trebamo još narast.. :(

Trenerica je zato ponijela pumpu i lopte, pa smo odigrali nogomet na improviziranom terenu, odbojku na tenis poene...živi stolni nogomet...ma sve 5.

Nakon utrke svi su ogladnili...i oni koji su trčali po onom zvizdanu, a i oni koji su samo mirisali čobanac dok se pažljivo pripremao. Probala sam prvi put, i stvarno je bio izvrstan, a i trebalo je napunit oko 180 gladnih grla. 

Djeca i roditelji već su oko 15h postali nestrpljivi....pa smo se oko 16h zaputili u mjesto Smiljane nedaleko od Sela Rizvane, tamo smo posjetili memorijalni centar Nikole Tesle - jednog od najvećih znanstvenika, pronalazača i humanista.

Memorijalni centar obuhvaća rodnu kuću N. Tesle, crkvu sv. apostola Petra i Pavla s grobljem, gospodarski objekt, potok Vaganac, zaravanak podno brda Bogdanić, tematski park s vanjskim auditorijem za prezentaciju Teslinih izuma i predavanja, multimedijski centar, most/platforma za demonstracije, dječje igralište, spomenik Tesli, tri kamene skulpture i kamene klupe.

U vanjskom prostoru vidjeli smo Tesline izume: umanjena replika ispitne stanice iz Colorado Springsa kojom je Tesla proučavao munje, eksperimentirao s bežičnim prijenosom energije i eksperimentirao s visokofrekventnom strujom....

TESLA NAS JE SVE NAELEKTRIZIRAO POZITIVNOM ENERGIJOM, POIGRALI SMO SE U NJEGOVOM PARKU...i polako se uputili za Split.

Slike ipak mogu ono što riječi ne!! Uživajte.. :)