Maraton.HR

MI SMO ŽUTI SA MARJANA!

Starek 2012

Ocijenite sadržaj
(0 Glasova)

Malo više od mjesec dana nakon Zagreba i dva tjedna nakon Ljubljane, dolazi nam tradicionalni završetak sezone, Starekov polumaraton. Utrka je to koja ima dugu tradiciju, odvija se na prostoru SRC-a Jarun u Zagrebu. Trče se tri kruga od kojih je svaki dug oko 6.3km pa se u prvom krugu trči mala kompezacija.

No ipak, krenimo od početka.

Dogovoreni polazak je bio u nedjelju ujutro 11.11. u 5:00 sa dva kombija. Piloti uobičajeni, Tiho i moja malenkost, po iskazu našeg predsjednika u mene su uglavnom starci a u Tihe mladići poput njega!

Odmorište Janče pa dalje autoputem, najavljeno je da će možda biti kiša za vrijeme utrke pa to komentiramo. Temperatura se čini ok.

Ulazimo na Jarun, već vidimo gužvu kod Veslačkog doma. Tamo srećemo naše članove koji su ili došli ranije ili se nisu "denjali" voziti s nama pa će nas nastupiti 20-ak što je jako lijepa brojka. Hladno je, oblačimo se malo jače za trčanje.

Prvo kreće utrka na 5km i tu pobjeđuje "naš" Karlo, uz to odnosi ukupnu pobjedu juniorskog kupa, bravo mali zeleni!

Na startu polumaratona okupilo se oko 400 ljudi što je za Hrvatske prilike velika brojka. Trka je krenula, kolona se polagano razvlači po maglovitoj cesti. Krećem dosta jako, valjda se želim ugrijati, uz mene su Škare i Tiho, ulazimo na kompezaciju koja ide po otoku i tu vidimo koliko su odmakli vodeći te naše zvijezde Šaban i Mario.

Očito sam pretjerao u tempu, osjećam se loše i u drugom krugu značajno usporavam. Tiho ostaje u istom tempu i odmiče mi. U trećem krugu trčim na "pogon glave" i izvlačim iz sebe sve što mogu u tom trenu, u cilj ulazim par sekundi ispod 1:40 što nije nešto naročito ali nije ni pretjerano loše.

Ostali naši članovi trče jako dobro a posebno moram istaknuti osobni rekord Denisa Rajčevića koji je trčao ispod 1:30 što zaslužuje svaki respekt. Očito je da se rad uz eksperta Miju isplatio! Uz to nitko nije odustao pa ni diskvalificiran što se dogodilo jednoj našoj članici dan prije (u drugom sportu!).

Tuširanje pa sendvič iz paketa koji nam je dao organizator. Krećemo mi lagano prema jugu, imamo obavezu udrit kartelu u Macole. Tamo se svi okupljamo i komentiramo utrku, posebno nam je žao Mira poštara koji se dugo pripremao za ovaj polumaraton a nije na njemu nastupio zbog ozljede. Ipak, bio je na Jarunu i navijao!

Sve u svemu, jedan lijepi trkački izlet je za nama, sljedi nam zimska stanka, nešto laganiji treninzi i nastup na Božićno-Novogodišnjoj utrci u organizaciji našeg kluba. Uz to, već se priča o proljeću, o Parizu, Beču...

REZULTATI

VIDEO SA UTRKE

Mladen Levačić