Maraton.HR

MI SMO ŽUTI SA MARJANA!

Održana 4. Marjanska Skalinada

Ocijenite sadržaj
(3 Glasova)

Po umjerenom jugu i uz prijetnju kiše, održana je 4. Marjanska Skalinada. Mislim da je bilo super, oborena su dva rekorda. Imamo novi rekord po broju prijavljenih (183) i novi muški rekord staze (7:00).

No, krenimo redom. Kao prvo, zabranili smo kiši da nam pokvari događaj. Već u 7:00h se okupio stručni inženjerski tim koji je podigao šator na prvoj vidilici, u 8:00h sve je bilo spremno. Nakon toga smo održali još jednu tradiciju, javili smo se u Dobro Jutro Hrvatska. Svi umirovljenici u državi su se oduševili kako smo pametni i zgodni! Malo prije 11:00h krenuli smo na Solurat na start. Tamo se uobičajeno stvorila mala gužva, ali nema veze, atmosfera je bila pozitivna. 

Glavna zvijezda je Pave Bošković, najmlađi natjecatelj Skalinade koji ima samo 4 godine, njegov startni broj je 1. Sve kamere i aparati su okrenuti prema njemu, na rubu je plača, stvar spašava start koji je točno po planu u 11:00.

Svakih 30 sekundi kreću ostali natjecatelji, vidi se na njima da im nije lako, ali se ipak smješkaju u prolazu pored prve vidilice gdje ih pozdravlja većina navijača. Ljudi koji su ih dočekali u cilju kažu da su  ipak bili "malo" umorniji u dolasku u cilj.

Već u prolazu pored vidilice vidjelo se da je Ante Živković opako brz, za to ne trebaju mjerni instrumenti. 

Nakon svega, malo poslije 13:00h proglasili smo najbolje po kategorijama i ukupno. Zaključili da imamo novi muški rekord, da su najmlađi natjecatelji Nika Kuljiš i Pave Bošković, a najstariji Ana Piplica i Neven Svetec.

Vidimo se 2017. na 5. jubilarnoj Skalinadi, opet na Uskršnji ponedjeljak!

REZULTATI UKUPNO

REZULTATI PO KATEGORIJAMA

Uređivano Ponedjeljak, 28 Ožujak 2016 17:09

Obavijesti