Ide Neno šorom i sokakom by Nenad Vudrić

Nakon Plitvičkog maratona gdje je nastupila većina naših maratonaca slijedio je povratak u Zagreb. Posao se lagano bliži kraju, čeka se godišnji odmor (sredina sedmog mjeseca), a vrijeme se krati raznim trkama kojih ovdje ima stvarno dosta.

Prva je bila kros utrka 09.06. na savskom nasipu „Volim trčanje“, u dužini od 11,5 km. Start je bio u 10:30 sati na + 32 stupnja…nije bilo lako… Sve pohvale organizatorima, koji su uspjeli napraviti manifestaciju u kojoj će svi uživati, bez obzira na dob i fizičku pripremu. Bilo je utrka za najmlađe od par sto metara i za građane od 2 km, 5km i 11,5 km. Program je trajao do 14:00 sati, a svi sudionici utrke dobili su poklone sponzora.

Nakon tog uslijedio je 18. Mali Maraton Sisak-Trebarjevo (12.06.) u dužini od 15 km, prigodom proslave Dana Sisačko-moslavačke županije, u spomen na braću Radić. Lagana utrka ravnom stazom, dobar trening za polumaraton koji je na rasporedu bio 15-og.

15.06. polumaraton Fužine. Ja budala obrijao glavu, a zaboravio kapu. Posljedice su bile vidljive po dolasku kući…desi se… Što se tiče utrke nije bilo nimalo lagano, 30-ak stupnjeva uzbrdo… nizbrdo… a bilo je i ravnih dijelova čak. Kada sam došao na cilj tamo je već bio i naš trkač Ivan Španjić, koji je došao sa ekipom iz Splita.

Uslijedila je mala stanka i odlazak na prvi maraton u Novi Sad (noćni maraton), koji bi prema riječima našeg predsjednika Škare trebao biti lagana šetnja. Sa mnom  je išao i Marinko Lovrić iz AK Maksimir. Start trke bio je u 21 sat na kružnoj stazi od 5,25 km. Trebalo je istrčati 8 krugova. Vremenski uslovi bili su idealni, od 15 do 20 stepeni uz povremeno duvanje vetra. Komaraca je bilo u izobilju tako da ni ogladnili nismo tokom cijele trke J… Prvi dio prošao je dobro, krenili smo lagano, prolaz je bio oko 2:02…lagana šetnja…oko 27.-28. kilometra počeli su lagani problemi, da bi mi za nekih pola sata bio pun kufer svega…Odustajanje nije bila opcija…trebalo je izdržati…kilometri su bili sve duži…posljednji krug nikako da dođe… Tek nakon 3:58 sati ulazimo u posljednji krug, na kraju vrijeme je bilo 4:38 za Marinka i mene.

Supruge su u cilju…jedva stojimo na nogama i pita moja mene:

·         Jesi mrtav?

·         …jesam..

·         Oćeš opet ić?

·         OĆU!!!

·         Budala…

Nakon kraćeg odmora šetamo se ciljnom arenom. Tamo je naša drugarica Tanja Stojanovski, najbrža Srpkinja na maratonu, sa svojom ekipom iz Beograda. Čestitke Tanji još jednom.

Sutradan je slijedio obilazak Petrovaradinske tvrđave, kupnja rakije i povratak kući…  Sljedeća trka po rasporedu je Sljemenski maraton, a nakon toga godišnji odmor i Marjanska liga….Pozdrav svima iz Zagreba…

Nenad Vudrić

 

Podjeli:

Scroll to Top