Božićno – Novogodišnja utrka

Božićno – Novogodišnja utrka je tradicionalno natjecanje koje se kontinuirano održava na Marjanu od 2003. godine, održava se uvijek na blagdan Sv. Stjepana, 26.12..

Opis utrke:

Božićno – Novogodišnja utrka održava se na sjevernoj strani Marjana u sportsko – rekreacijskoj zoni na Šetalištu Marina Tartaglie, na potezu od Spinutskih vrata prema Institutu za oceanografiju i ribarstvo. Program utrke započinje uvodnim dječjim utrkama različitih dužina, od 300m do 1200m za djecu od vrtićke do osnovno – školske dobi gdje su dužine utrka razvrstane po dobnim kategorijama. Nakon proglašenja pobjednika i dodjele nagrada u dječjim utrkama održavaju se glavne utrke na 3,2 i 10 kilometara sa zajedničkim startom. Kraća utrka odvija se na potezu od starta kod Spinutskih vrata do okretišta na kružnom toku Bene i nazad a duža utrka na 10km odvija se u dva kruga po 5km gdje je okretište nekoliko stotina metara prije Instituta za oceanografiju i ribarstvo. Vrijeme natjecatelja se mjeri ručno a obrada podataka se odvija elektronskim putem. Nakon završetka utrke slijedi dodjela pehara i medalja uz glazbeno-  zabavni program

Sudionici:

 Sudionici Božićno – Novogodišnje utrke su većinom rekreativni natjecatelji, u širokom rasponu od vrtićke dobi do preko 60 godina starosti. Utrka privlači uz brojnu djecu i više od dvjesto natjecatelja odrasle dobi s tim da je broj natjecatelja u stalnom porastu. Kroz ovakvo natjecanje promoviramo aktivan način života i potičemo sve starosne uzraste na bavljenje fizičkom aktivnošću. S obzirom da na utrci redovno sudjeluju i natjecatelji iz drugih gradova a i iz drugih zemalja Božićno – Novogodišnja utrka je poprimila i međunarodni karakter.

Organizacija:

Božićno – Novogodišnju utrku  organizira Maraton klub „Marjan“ volonterskim radom svojih članova koji su uključeni u pripremu, dovoz opreme, održavanje same utrke te na kraju pospremanje i čišćenje. Za vrijeme utrke volonteri pokrivaju cijelu stazu, od starta, preko svih raskrižja i okretišta.

REZULTATI

Scroll to Top